Evje Gård Økologisk Kultursenter

For litt over 20 år siden flyttet ekteparet Anders og Nicola fra Oslo til Evje gård i Sigdal, for å bygge opp et kultursenter rundt et gårdsbruk basert på økologisk bærekraft. De brakte inn eksperter innen økologisk jordbruk, helse, helhetlig livsstil og personlig utvikling. Ettersom de tilegnet seg stadig mer kunnskap begynte de selv å holde prosjekter og kurs på gården med deltagere og studenter både fra Norge og utlandet. Opp igjennom årene har det vært mange praktikanter og studenter i agroøkologi som har bodd og jobbet på gården i kortere og lengre perioder. Mange andre har deltatt i kurs for personlig utvikling og lederskap. Prosessen har ledet til Evje Gård Økologisk Kultursenter som vi har i dag.

Anders Næss er utdannet siviløkonom fra NHH og har en master i økologisk økonomi fra Universitet Nord (Bodø). Han har også utdanning innenfor teater og musikk. I 1994 begynte han sin trening i personlig utvikling og lederskap gjennom Deer Tribe Metis Medicine Society (DTMMS). Anders kombinerer kunnskapen om økonomi, økologi og lederskap som prosjektleder for ulike prosjekter på gården og utenfor. Han er ettertraktet som foredragsholder og har hatt stor suksess med sine musikalske kåserier.

Nicola Samad vokste opp i London og har utdanning innenfor teaterkunst som skuespiller, regissør og dramaturg. I 1995 flyttet hun til Norge og jobbet med teater og film. I 1999 dannet hun sitt eget selskap Chimera og begynte sin trening i personlig utvikling og lederskap gjennom DTMMS. Nicola er hovedansvarlig for kultursenteret og bruker sin kunnskap og lange erfaring som lærer i våre personlig utvikling- og lederskapretreats og yogakurs.