Visjon
Mikkelstjenn Økogrend er et pilot prosjekt som legger til rette for et liv i harmoni med miljøet, forankret i sterk bærekraft og med økt grad av selvforsyning.

En moderne økogrend som består av tjue selveierboliger med miljøvennlig infrastruktur, og muligheter for prosjektsamarbeid med Evje Gård Økologiske Kultursenter.

Redusert fotavtrykk og oppgradert livskvalitet

En meningsfull livsstil…

Mikkelstjenn Økogrend er utviklet etter en omfattende prosess basert på forskning og utvikling med mål om å legge til rette for en livsstil som fremmer gjensidig nytte og velferd samtidig som individuell frihet ivaretas.

Plassering

Bare i underkant av 2 timer nordvest for Oslo ligger Mikkelstjenn Økogrend idyllisk til i skogsdalen Sigdal.

Fra grenda har man utsikt mot innsjøen Soneren og det majestetiske fjellet Andersnatten. Norefjell og Trillemarka naturreservat byr på gode muligheter for fotturer, fiske, kajakkpadling, skiturer, eller bare det å slappe av på strendene i nærheten.

Bygg ditt eget drømmehus

Med klimanøytralitet og bærekraft i tankene, kan tomteeiere designe og bygge sine egne hjem.

Hvis du ønsker det, kan vi anbefale Mikkelstjenn Økogrends sine konsulenter: Rolf Jacobsen fra Gaia Arkitektene (rolf@gaiaarkitekter.no) eller Bjørn Olav Leer fra Lyhytta AS (www.lyhytta.no). Disse har omfattende erfaring i det å designe Co2 nøytrale boligløsninger, med naturlig ventilasjon for best mulig inneklima, og med størst mulig egen energi produksjon for elektrisitet og oppvarming.

Inspirasjon
Det finnes mange muligheter for kreativt samarbeid og forretningsutvikling.

Enten du har hjemmekontor, er pendler, ønsker å drive din egen virksomhet eller drømmer om et liv på småbruk, tilbyr Mikkelstjenn et miljø for deg til å gjøre det.

For eksempel:
– leie Debio-godkjente økologisk areal av Evje Gård for grønnsakshager eller husdyrhold.
– skape sosiale rom, felles kontorløsninger, barnehage, treningsrom, behandlingssenter, verksted, galleri, bryggeri m.m.

Du kan følge prosjektet på Facebook her.

Hvis du ønsker å motta full brosjyre, vennligst klikk på e-mail knappen neden og angi e-post så kommer vi tilbake til deg.